Comares – diamant op de berg


DSCF3315tiny

 

Comares, de diamant bovenop de berg schittert met fantastische uitzichten over de regio. Het ligt in het westen van de Axarquia en is klein en wit. Comares zelf bestaat eigenlijk uit 2 piekjes, de piek met de kerk en de piek met de begraafplaats. Wij stellen ons voor dat bij begrafenissen het hele dorp eerst naar de kerk gaat en daarna gezamenlijk en met de kist tussen zich in door het dorp afdaalt en weer stijgt naar de begraafplaats. De bar ligt er precies tussenin. De begraafplaats heeft muren met daarin de kisten. Aan de muren hangen de plaquettes met de namen en foto’s van de overledenen en plastic bloemen.

Vanaf Comares heb je een prachtig uitzicht over de hele Axarquia, het meer van Viñuela, de zee, de berg Maroma, andere dorpen, …

In Comares kun je door een vrouwtje haar huis worden binnengelokt en dan probeert ze je aubergines, paprika’s, tomaten, honing, etc. te verkopen.  Het geeft je direct de gelegenheid om eens in een echt Spaans huis te kijken, met binnenplaats en ruimtes eromheen. Opa zit natuurlijk vanaf een hoekje toe te kijken wat er gebeurt.

DSCF3319tiny

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.