De stupa van Kalachakra en de toren van Atalaya

Kalachakratiny
Wanneer je bij ons op het losliggende terras staat en je kijkt naar de rand van de berg aan de overkant, dan zie je een ‘witte muts met een gouden puntje’. Dat is de boeddhistische tempel van Kalachakra. Deze stupa is één van de weinige boeddhistische tempels in Spanje. Het is verbonden aan het boeddhistisch complex Karma Guen. Het schijnt dat hier elk jaar in september een grote bijeenkomst van boeddhisten wordt georganiseerd en dat je dan over de kam van de berg de tenten van de bezoekers ziet staan en hun gezang in de verte kunt horen.
Je kunt de stupa bezoeken. Bij het kruispunt van El Trapiche ga je rechtsaf. Vlak na de rotonde, tegenover de toegang tot het vliegveldje, sla je rechtsaf. Je blijft rechtdoor en omhoog rijden (ongeveer 10 minuten) totdat een bord naar links je wijst dat je naar de tempel Kalachakra moet.
Vanaf het tempelgebied kijk je uit tot aan de zee en zie je Vélez-Málaga, Torre del Mar en vele witte stadjes liggen. We zijn benieuwd of je Casa Pimienta weet te vinden.
Toren van Atalayatiny
Vanaf de stupa kun je wandelen naar de toren van Atalaya. Het is een wandeling van ongeveer 10 minuten, een kwartier. Ook deze toren kun je zien vanaf het losliggende terras van Casa Pimienta. De toren is gebouwd in 1485, als onderdeel van de Moorse verdedigingswerken tegen de inval van de katholieken.
Vanaf Torre de Atalaya heb je prachtige uitzichten op het meer van Viñuela, de Zafarrayapas en het stadje Periana.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.