Frigiliana – witter dan wit

Frigilianatiny

De Axarquia heeft veel kleine dorpen die eigenlijk allemaal leuk zijn om te bezoeken. Met name de autoroutes door de Axarquia zijn geschikt om er een paar aan te doen. Elk dorp heeft wel weer iets anders waardoor het speciaal is, de Moorse architectuur, de functie van doorgangsplaats in het verre verleden, de functie van uitzicht-  en verdedigingspunt, etc. etc.

Frigiliana staat bekend als een ‘toeristendorp’. Niet helemaal onterecht; zeker in de zomer komen er overdag bussen met toeristen en rijdt er een ‘toeristentreintje’ door het dorp heen. Maar maak je geen zorgen, je struikelt er niet over de toeristen en schuifelt niet door het dorpje. Met zijn mooie witte smalle straatjes, gekleurde deuren en vele bloemen is Frigiliana heel pittoresk en zeker de moeite waard. Bovenin het dorp zijn een aantal heel goede restaurants met fantastisch uitzicht over het dorpje en het dal.

  • El Mirador (woensdag gesloten): het is even een klim, maar die is het fantastische uitzicht en eten waard! Voor Spaanse begrippen is het iets duurder dan je gewend bent (met ons 2-en aten we voor 65 euro).

Tja, met zo’n lekker eten en zo’n lekker sfeertje, dan kunnen wij ons wel over die paar toeristen heenzetten …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.