Torre del Mar – Spaans toerisme

Torre del mar - el farotiny
Wij houden erg van Torre del Mar. Het is een levendig stadje aan de zee. Het is een Spaans toeristenstadje. In de winter is het er rustig, in augustus komen de Spaanse families hier vakantie vieren en naar de kermis.
Torre del Mar: groot en lang stadsstrand met meerdere chiringuitos aan het strand en restaurantjes aan de boulevard. Heerlijke ijstenten. Wanneer je in de westelijke richting blijft lopen tot na de vuurtoren, kom je aan een strand met loungegelegenheden. Met name La Bahía Tanith is fantastisch om een wijntje te drinken op het terras of je neer te vleien op een hemelbed.
Aan de hoofdstraat liggen barretjes, restaurantjes, (mode)winkels en de banken. In de zijstraatjes zijn allerlei winkeltjes: kleding, schoenen, meubels en ijzerwinkels. Op donderdagochtend is er markt die in de zomer bijna het halve centrum bestrijkt. Het is een leuke markt waar je hoeden, cd’s, aardewerk etc. kunt kopen.
Torre del Mar - visje aan het strandtiny
Het is een stadje met een interessante maar ook pijnlijke geschiedenis. Ooit is het een klein vissersdorpje geweest en dat zie je nog aan sommige hele kleine huisjes aan de boulevard. In de 18e eeuw heeft hier de slag om de opvolging plaatsgevonden, een onbesliste strijd tussen de Spanjaarden en de Fransen aan de ene kant en de Engelsen en de Nederlanders aan de andere kant.
In 1786 is de Casa de Larios gebouwd, een grote suikerfabriek aan de oostelijke  rand van de stad.
Vlakbij het busstation in het centrum van de stad (het vroegere treinstation) is een serie betonnen tegels te zien met de handgeschreven namen van de vluchtelingen die in februari 1937 vluchtten voor de Nationalistische onderdrukking. Toen ze probeerden te vluchten van Málaga naar Almería zijn ze gebombardeerd door Duitse vliegtuigen en vanaf Italiaanse oorlogsschepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.