Moeilijk kiezen, vandaag wordt het rechts

In Spanje is eten ongeveer het belangrijkste dat er is. Ik krijg van El Mundo (krant) een paar keer per dag nieuwtjes en die kondigen ze als volgt aan: ‘6 nieuwsberichten vóór u gaat eten’ en ‘wat u moet weten vóór het avondeten’. Spanje, én de Axarquía, heeft dan ook een heleboel restaurants, zo ook het strand van Torre del Mar. Uit mijn hoofd tel ik tussen Café del Mar (uiterste westen) en Eclipse in Caleta de Vélez minimaal 15 restaurants en dan weet ik dat ik er een stel vergeet.

Vandaag gaan we het hebben over Bahía Tanit en Bere Bere, rechts van de vuurtoren (de westkant van het strand). Naast het restaurant hebben ze een loungefunctie met bedjes en hemelbedden. Het is heerlijk toeven daar: zee, strand, bedje, Oosterse parasol, relaxte muziek en drinken en eten. En alles voor heel schappelijke prijzen.

Ons kun je vaak op het terras van Tanit aan het strand vinden. De kaart is hier uitgebreid en zeer gevarieerd: Griekse hapjes, hamburgers, lasagne, vlees op de steengrill. De porties zijn groot en zeer vriendelijk geprijsd.
De muziek relaxed, iets minder chill en iets meer werelds. De bediening is over het algemeen snel en vriendelijk. In de zomer heb je elke avond optredens, dan is er op dinsdagavond een flamenco-optreden (gitarist, zangeres en danseres).

Bere Bere is de volgende tent (strak wit), de muziek zeer relaxed en de wijn goed. De kaart is gevarieerd en het laatste jaar vernieuwd: gambas al pil pil (pittige gambas), maaltijdsalade, vis, met tegenwoordig hier en daar een Indiaas of Mexicaans tintje.

In beide restaurants kun je zowel in de zomer als in de winter eten. In de winter is gezelliger om te gaan lunchen.

Je kunt bij de restaurants komen door naar de zee te rijden, daar rechtsaf, voorbij de vuurtoren te rijden, langs de camping aan je rechterhand, aan je linkerhand heb je een groot zandplein waar je kunt parkeren. Het eerste restaurant is Tanit, het tweede Bere Bere. In augustus is op dit zandplein de kermis en kun je rechts parkeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.