Moeilijk kiezen, vandaag wordt het rechts

In Spanje is eten ongeveer het belangrijkste dat er is. Ik krijg van El Mundo (krant) een paar keer per dag nieuwtjes en die kondigen ze als volgt aan: ‘6 nieuwsberichten vóór u gaat eten’ en ‘wat u moet weten vóór het avondeten’. Spanje, én de Axarquía, heeft dan ook een heleboel restaurants, zo ook het strand van Torre del Mar. Uit mijn hoofd tel ik tussen Café del Mar (uiterste westen) en Eclipse in Caleta de Vélez minimaal 15 restaurants en dan weet ik dat ik er een stel vergeet.

Vandaag gaan we het hebben over Bahía Tanit, Bere Bere en Pantai, allemaal rechts van de vuurtoren (de westkant van het strand). Alle drie hebben ze naast het restaurant een loungefunctie met bedjes en hemelbedden. Het is heerlijk toeven daar: zee, strand, bedje, Oosterse parasol, relaxte muziek en drinken en eten. En alles voor heel schappelijke prijzen.

Er zitten drie Tanit-restaurants in Torre del Mar: één aan het strand, één aan de boulevard vlakbij de vuurtoren en de laatste aan de boulevard bij de hoofdstraat in het centrum. Ons kun je vaak op het terras van die aan het strand vinden. De kaart is hier uitgebreid en zeer gevarieerd: Griekse hapjes, hamburgers, lasagne, vlees op de steengrill. De porties zijn groot en zeer vriendelijk geprijsd.
De muziek relaxed, iets minder chill en iets meer werelds. De bediening is over het algemeen snel en vriendelijk. In de zomer heb je elke avond optredens, dan is er op dinsdagavond een flamenco-optreden (gitarist, zangeres en danseres).

Bere Bere is de volgende tent (strak wit), de muziek zeer relaxed en de wijn goed. De kaart is gevarieerd met hier en daar een Marokkaans tintje: couscous met kip en pruimen, gambas al pil pil (pittige gambas), maaltijdsalade, vis, …

Sinds begin 2019 heeft Bere Bere een nieuw tentje erbij, iets verderop: Pantai. Het eten is er zelfs beter en de sfeer is zowaar nog relaxter. Een uitstekend tentje om vóór het avondeten een wijntje te drinken en uit te kijken over de zee.

In beide restaurants kun je zowel in de zomer als in de winter eten. In de winter is het overdag gezelliger om te gaan eten.

Je kunt bij de restaurants komen door naar de zee te rijden, daar rechtsaf, voorbij de vuurtoren te rijden, langs de camping aan je rechterhand, aan je linkerhand heb je een groot zandplein waar je kunt parkeren. Het eerste restaurant is Tanit, het tweede Bere Bere en verderop ligt Pantai. In augustus is op dit zandplein de kermis en kun je rechts parkeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.