Naar de bron van ons water

Het water in en rondom ons huis komt van twee verschillende plekken. Het water van het zwembad en de tuin komt van een bron aan de andere kant van de weg (A356), dat wordt opgepompt. Het water in huis komt van de bronnen bij Canillas de Aceituno, El Saltillo, dat wordt aangevoerd via buizen en kanalen.

Naar de bronnen van El Saltillo kun je wandelen. Het is een mooie en relaxte wandeling. Hier en daar loop je langs de afgrond, maar het pad is breed genoeg om er overheen te wandelen. Op een paar plaatsen zijn er loopbruggen aangelegd en dat doet denken aan de Caminito del Rey. Daarom wordt deze wandeling ook wel ‘het kleine broertje’ genoemd.

Voor de totale wandeling (heen en weer) moet je ongeveer 3 uur uittrekken. Aan het begin (in het dorp zelf) gaat het stevig omhoog en nog ergens in het midden van de wandeling is er een stijging, maar voor de rest is het een vlakke wandeling. Aan het eind kun je afpilsen aan het dorpsplein. Hoe relaxed kun je het hebben?

De wandeling is goed omschreven op de website van In Spanje: het kleine broertje van de Caminito del Rey. Zoals ze daar al schrijven is het begin een beetje moeilijk vinden, dus even voor de zekerheid: je loopt bij het restaurant La Maroma het pleintje/de parkeerplaats op, naar de rots toe. Aan het eind zie je aan je linkerkant een trap: ga deze op. Dan rechts af, links af, rechtsaf en weer links af en je komt dan op een langere trap met houten leuning.

Op de helft van deze trap zie je aan je rechterhand een paadje (piepklein). Ga dat in en vanaf daar loop je over de smalle cementen rand van het kanaal. Rechts van je heb je een soort tuintjes. Je bent er, je zit op de goede weg.

Veel plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.