Wandelen door het water: de río Chillar bij Nerja

Jullie hebben er vast van gehoord: je kunt een wandeling maken door de Río Chillar bij Nerja. Zoals gasten van ons zeiden: het is een geweldige ervaring. Zij hebben er ons ook op gewezen waar je de wandeling start, dus tijd om dit eens te doen.

Het grootste deel van de wandeling loop je door de rivier. Het niveau van het water zal per seizoen wisselen. Wij zijn nu in augustus geweest en dan loop je tot je enkels in het water en af en toe tot halverwege je kuiten.

Zo wandelend in het frisse water en met aan beide kanten hoge rotsen, is het ook in de zomer goed te doen. Je loopt niet zo lang in de volle zon. Ik weet niet hoe het waterniveau in de winter en het voorjaar is en of je dan dus de wandeling kunt doen.

Je loopt van het begin tot het eind (en weer terug) over de rivierbedding van stenen, dus schoenen met een redelijke zool zijn belangrijk. Het water stroomt continu, soms wat harder. Je moet vaak over een laag watervalletje heen (hoogte van 1 a 2 stenen). Dan zijn stokken wel handig.

Het verschilt hoe breed de rivier is. Hier en daar is de rivier maar anderhalve meter breed en loop je door een smalle kloof, op andere plekken is de rivier breed en heb je aan beide kanten begroeiing.

Na ongeveer 3 uur lopen kom je bij een watervalletje. Hiervoor moet je even klimmen over rotsen van zo’n meter hoog. Iedereen doet het, dus je kan het (!). Een kontje helpt.

Tussendoor kom je langs een aantal plekken waar je kunt zwemmen. Daar kun je ook goed picknicken en rusten.

Vanaf de waterval zijn wij omgekeerd en teruggelopen. Je loopt dan met de stroming mee.
Er zijn mensen die nog verder lopen en dan kun je er een rondwandeling van maken die ook over land gaat. Het worden dan wel veel meer kilometers. Mocht je de uitgebreide route willen lopen, dan kun je die vinden in Wild Walks, vol. 3, route 21 (in de boekenkast).

In het totaal (heen en weer naar de waterval) hebben wij er 7 uur over gedaan (inclusief pauzes, fotomomenten, oh en ah’s…).
Je kunt zelf beslissen hoe lang je wilt lopen en omkeren wanneer jij dat wilt. Houd bij je afweging rekening met dat je – wanneer je de vallei uitloopt – je naar boven moet lopen naar de parkeerplaats. Kuitenbijter!

Parkeren: Eind Calle Mirto (grote parkeerplaats)

Start: Vanaf de parkeerplaats, ga je rechtsaf en nog een keer rechtsaf richting de grote weg (A7). Je loopt over het asfalt naar beneden, onder de weg door. Je komt vanzelf bij de riviervallei (na ongeveer 10 -15 minuten). In de zomer loop je dan door over de stenen totdat de rivier begint. In andere seizoenen zal er eerder een kleinere of iets grotere rivier lopen. Deze ga je gewoon in en je blijft hem volgen.

Praktische tips:

  • Handdoek, eten en drinken mee
  • Schoenen met stevige zolen: goede waterschoenen of gympen die nat mogen worden
  • 1 of 2 wandelstokken mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.