Cañuelo – een van de mooiste baaien

Canuelotiny

En dan wil je wel eens echt naar het strand. Zo’n baaitje, niet te druk, eten en drinken bij de hand. Op naar Cañuelo. Dit kiezelstrand ligt in een baai aan het einde van een vallei. Je kunt de baai alleen bereiken met een pendelbusje dat 2 euro heen en weer kost. Je kunt naar beneden en boven lopen, maar zeker in de zomer is dat niet aan te raden.

Cañuelo ligt in het natuurreservaat los Acantilados de Maro – Cerro Gordo. Het water is helder en wordt goed bevolkt door vissen. Het is daardoor een uitstekende baai om de snorkel mee naartoe te nemen. Verder is het zo’n zee waar je heerlijk langs de kust zwemt. Over het algemeen is het een redelijk rustig strand. Wel kan het op zondag drukker worden. Zondag is voor Spanjaarden de familiedag: samen naar het park of het strand en natuurlijk hoort daar een etentje bij.

Ook in de baai van Cañuelo ligt een restaurant, Las Piedras, en niet zo maar één. Het serveert goede paella en verder de normale Spaanse gerechten: vlees en vis met patat. Heerlijk met een kan sangría. En dat alles met uitzicht over de hele baai. Met name in het weekend verstandig om te reserveren (vóór het zonnen naar het restaurant en een tafeltje reserveren – en sinds corona kun je ook telefonisch reserveren: 0034 649 85 45 31).

Aan het begin van het baaitje ligt nog een restaurant, El Paraíso. In dit restaurantje zit je wat meer direct aan het strand. Het oogt hier allemaal wat rommeliger en minder sjiek, maar het eten is heel goed en ze hebben er heerlijke sangría.

Om er te komen is al een hele mooie route op zichzelf: rechts van je de zee, de uitzichten en de baaitjes; links het land en de bergen. Je volgt vanaf Nerja de N340 naar het oosten (13 km vanaf Nerja). De afslag naar de baai ligt op een rotonde net na KM 402. Daar rijd je de parkeerplaats op en neem je het pendelbusje naar beneden.

Een gedachte over “Cañuelo – een van de mooiste baaien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.