Wereldnatuur in de Jardín Botánico Histórico La Concepción

Wil je eens iets meekrijgen over de variëteit aan bomen en planten in Zuid-Spanje en de hele wereld, dan is de botanische tuin van Málaga een mooi uitje. Wij konden er bomen en planten vinden uit onze tuin, maar ook de varianten die we nog niet kenden. Eindelijk hebben we het onderscheid gezien tussen de Cycas revoluta (staat in onze tuin) en de Sagopalm, de twee die vaak worden verward met elkaar. En van de cactussen konden wij natuurlijk alleen maar ‘jaloers’ worden.

Het is een oude tuin die vanaf ongeveer 1855 is opgebouwd. Op de site staat dat het een Engelse landschapstuin is, maar ik moet bekennen dat ik deze heel wat leuker vind. Het is een afwisselende tuin waar je veel verschillende soorten palmen, cactussen, succulenten en bomen en planten uit verschillende werelddelen kunt vinden: Afrika, Australië, de VS, Latijns en Zuid-Amerika.

De verzameling is begonnen door de markies en markiezin Huize Loring, Jorge Loring en zijn vrouw Amalia Heredia, die tijdens hun huwelijksreis door Europa stekjes en zaadjes mee naar huis namen. Later is het overgenomen door het echtpaar Rafael Echevarría y Amalia Echevarrieta uit Bilbao .

Je kunt er zoveel zien, dat je er makkelijk meerdere keren naartoe kunt. Op het terrein vindt je naast de uitgebreide verzameling van bomen en planten ook een museumpje, het familiehuis dat je soms kunt bezoeken, wat vijvertjes en antieke kassen. Het stikt er van de romantische plekjes. En er is een tentje met terras waar je wat te eten en drinken kunt kopen om even bij te komen van al het moois of de warmte.

Adres: Camino del Jardín Botánico, 3, 29014 Málaga

Toegangsprijs: € 5,20

Openingstijden: 1 april tot en met 30 september 9.30 – 20.30 uur; 1 oktober tot en met 31 maart 9.30 – 16.30 uur; ’s maandags gesloten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.