Vale gieren spotten bij Ardales

We zijn door vaste huurders van ons op de volgende wandeling geattendeerd. Het is vlakbij de Camito del Rey en het mooie is dat je er vale gieren kunt spotten vanaf een rots boven de Caminito del Rey. Onder je zie je wandelaars van de Caminito, rechts zie je de hangbrug en aan de overkant zie je hoe de vale gieren hun jongen voeden. Zoals Geert en Martine het verwoorden: “Wij zitten daar, eten onze boterhammen en kijken in stilte naar deze mooie vogels (als je er van houdt). Naar 1,5 uur keren we weer om en belonen ons met een cerveza in El Mirador.”

De weg naar dit uitzichtpunt is:

  • Rijd naar Ardales (vanaf ons huis ongeveer 1 uur rijden). In het stadje/dorpje, rijd je naar het vertrekpunt van de Caminito Del Rey (staat in Ardales aangegeven). Je rijdt voorbij restaurant El Mirador. Net erna is er een parking!
  • Dan wandel je deze weg verder tot je een slagboom tegenkomt rechts van de weg. Deze weg moet je nemen. Opgelet links van deze weg is er een mooi uitzichtpunt met zicht op de meren van Ardales!!! Je neemt de weg van de slagboom en blijft deze volgen tot je aan een splitsing komt. Je neemt de stijgende weg rechts!!! Links is de entree van de “Caminito Del Rey”. Vanaf hier kun je niet meer verkeerd wandelen.
  • Je blijft deze stijgende weg verder volgen (geen zijwegen meer, ongeveer 1 uur) tot je niet meer verder kunt (de weg stopt). Hier klauter je een beetje de berg op (ongeveer 150 meter).

Als je boven bent, kom je op een plateau. Daar is 1 struik met er onder een platte rots waar je kan gaan zitten in de schaduw. Onderaan de rand is een kloof recht naar beneden en aan de overkant een rotswand waar je de nesten van de vale gieren ziet. Zij vliegen hier constant rond om eten voor hun jongen te halen.

Tijdens de wandeling heb je ook meerdere uitzichten op de hooggebergten om je heen.

Praktische tips:

  • Stevige schoenen vereist (rotsachtige wandelpad)
  • Veel drinken meenemen (loopt in de volle zon met heel weinig schaduw)
  • Verrekijker en fototoestel meenemen
  • Na terugkomst een lekker koel biertje drinken in El Mirador: Hemels!

Met dank aan Geert en Martine!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.