Eten aan de zee in een echte Venta

In april zijn we gaan eten op een plekje aan de zee. En als ik schrijf ‘aan de zee’, dan bedoel ik dit keer ook echt aan de zee. We zijn gaan eten bij Venta El Molino bij het dorpje Lagos. Wij hadden een tafeltje aan de rand van het terras en dat betekende dat bij hoge golven – en die hadden we – je druppels zeewater op je huid kon voelen. Maar het was zeker de moeite waard.

Het eten was heerlijk. Vooraf hadden we humus met reepjes van wortels en bleekselderie. Mijn tafelgenoten hadden ieder een dorada en ik ben voor de couscous met lam gegaan. Het lam was lekker zacht. Bij de dorada kon je kiezen voor patatjes of een gepofte aardappel. Allemaal goed verzorgd en lekker. Voor de vegetariërs onder ons, het is ook mogelijk de vegetarische versie van de couscous te bestellen. De menukaart is gevarieerd: Spaans en Marokkaans.

Ook de plek is heerlijk: Venta El Molino is een klein restaurantje met het terras net boven de rotsen en de zee. Het terras is overdekt, dus je zit niet in de brandende zon. Binnen is de inrichting rustiek, het voelt alsof het een oud vissersrestaurant is geweest. Het heeft dikke witte onregelmatige muren en het heeft oude molenstenen in het restaurant liggen  – zou er op die plek een molen hebben gestaan? Het restaurantje ligt aan de kustweg, maar zodra je binnen bent, heb je het gevoel ver weg te zijn. Daarbij is het een rustig restaurantje, is de bediening prettig en de wijn lekker.

Venta’s zijn eigenlijk eet- en slaapgelegenheden langs reizigersroutes. Volgens mij kun je in deze niet slapen, maar is het dus wel een goede plek om te eten of je nu op doorreis bent of niet.

Venta El Molino is 25 minuten rijden bij Casa Pimienta vandaan.

Venta El Molino

N-340 26, 29760 Lagos

0034 952 51 14 00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.