Wij houden van lekker eten en we vinden het leuk om te koken. De keuken van Casa Pimienta is daar ook heel geschikt voor: ruim, lange werkbladen en veel potten, pannen en schalen. En daarna lekker eten op het terras. Via deze site geven we onze favoriete gerechten, maar we hopen natuurlijk dat jullie ons jullie favoriete gerechten willen sturen, die zetten we dan op deze site en zo wordt Casa Pimienta een echte Cocina casera.
Vandaag hebben we gekozen voor een recept uit Mexico. Een jaar of 12 geleden hebben we een lange vakantie in Mexico gehad en we vonden het een fantastisch land: heerlijk weer, veel gezien, heerlijke mensen en heerlijk eten en drinken. We hebben er hele goede herinneringen aan.
In Mexico doen ze veel met bonen. Dat komt goed uit, want bonen passen uitstekend in een gezonde maaltijd. Onze keuze voor het recept van vandaag is gevallen op: de Mexicaanse geroosterde bonensalade.
We moeten bekennen dat we ‘m niet zelf hebben verzonnen (er zijn zelfs meerdere recepten van die allemaal net iets anders zijn). We hebben ‘m wel aangepast aan onze eigen smaak.
Hieronder vinden jullie het recept van Chicks love food en daarin geven we aan hoe we het net effe wat meer naar onze eigen smaak hebben gemaakt.
Dit gerecht is heerlijk bij de barbecue en met wat Griekse yoghurt on the side.
De salade staat in ongeveer 20 minuten à een half uur op tafel.

DIT HEB JE NODIG
- 370 Gram bonenmix, bijvoorbeeld een bonenmix met kikkererwten, maïs, kidney & bruine bonen. (persoonlijk vinden wij zwarte bonen er ook erg lekker in).
- 2 Tomaten
- 1 Avocado
- 75 Gram gemengde sla (wij gebruiken in plaats van gemengde sla ijsbergsla. Dat geeft een duidelijkere bite).
- Halve rode peper (wij hebben deze vervangen door jalepeño’s. De Nederlandse rode peper vinden we een beetje saai en dat los je op door jalepeño’s).
- 1 Plukje koriander (mag best een stevig bosje zijn, hoor).
- Halve citroen
- 4 Taco’s
- Olijfolie, peper, zout
- Salsa de Chile Habanero (onze eigen toevoeging – vaak ook te vinden bij de Eroski in El Ingenio – de rij met de buitenlandse producten).
EN ZO DOE JE HET
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Giet het water uit de pot bonen, strooi ze op een met keukenpapier bekleed bord en dep de bonen goed droog.
- Strooi ze over een met bakpapier beklede ovenplaat, bestrooi met een flinke snuf peper, zout en olijfolie en bak 20 minuten. (onze ervaring: kijk een beetje uit met de olijfolie, anders worden de bonen plakkerig. Je kunt altijd achteraf nog wat extra olijfolie toevoegen. Neem dan wel een olijfolie met een duidelijk smaakje, dus niet zomaar bakolijfolie).
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, schil de avocado, verwijder de pit en snijd in stukjes, snijd de peper in ringen en de koriander iets fijner. (wij nemen dus in plaats van de rode peper jalepeño’s – Mmmmmmm).
- Doe de sla (wat ons betreft dus ijsbergsla) op een grote schaal en strooi de zojuist gesneden groenten hierover. Breng op smaak met het sap van de halve citroen, olijfolie een, snuf peper en zout. (wij doen er ook altijd wat Salsa de Chile Habanero over. Dat maakt het iets pittiger).
- Haal de bonen uit de oven en strooi over de salade.
- Leg de taco’s in de warme oven en bak in 3 minuten krokant.
- Verkruimel tenslotte de taco’s over de salade en serveer.
¡Que aproveche!
Met dank aan Nina & Lisa van Chicks love food: Geroosterde Mexicaanse bonensalade – Chickslovefood