Eten aan de zee in een echte Venta

Vorige week zijn we gaan eten bij een plekje aan de zee, Venta El Molino. En als ik schrijf ‘aan de zee’, dan bedoel ik dit keer ook echt aan de zee. Bij binnenkomst was het personeel nog druk met het herinrichten van het terras na de fikse regenbui die we over ons heen hadden gehad. Het rietendak houdt de regen niet tegen. Net als in april hadden we een tafeltje aan de rand van het terras. Nu was de zee rustig, maar in april betekende het dat bij hoge golven je druppels zeewater op je huid kon voelen.

De plek is heerlijk: Venta El Molino is een klein restaurantje met het terras net boven de rotsen en de zee. Het terras is overdekt, dus je zit niet in de brandende zon. Binnen is de inrichting rustiek, het voelt alsof het een oud vissersrestaurant is geweest, maar het is dus een molen geweest. Het heeft dikke witte onregelmatige muren en het heeft oude molenstenen in het restaurant. Het restaurantje ligt aan de kustweg (de N340), maar zodra je binnen bent, heb je het gevoel ver weg te zijn. Daarbij is het een rustig restaurantje, is de bediening prettig en de wijn lekker.

Het eten is heerlijk. Ze hebben lekkere voorafjes, zoals de humus met reepjes wortel en bleekselderie. Eerder ben ik voor de couscous met lam gegaan. Het lam was lekker zacht. Dit keer voor de lenguado (zeetong). De vis gaat gepaard met een saladetje en brood. Allemaal goed verzorgd en lekker. Voor de vegetariërs onder ons, het is ook mogelijk de vegetarische versie van de couscous te bestellen. De menukaart is gevarieerd: Spaans en Marokkaans.

Venta’s zijn eigenlijk eet- en slaapgelegenheden langs reizigersroutes. Volgens mij kun je in deze niet slapen, maar is het dus wel een goede plek om te eten of je nu op doorreis bent of niet.

Venta El Molino is 25 minuten rijden bij Casa Pimienta vandaan.

  • Venta El Molino
  • N-340 26, 29760 Lagos
  • 0034 952 51 14 00
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.