Rondje rond het huis

Mijn broer Eugenio is een paar dagen op bezoek geweest. Hij is met de motor uit Nederland gekomen. Dappere klus zo door winters Frankrijk en Noord-Spanje. Wil je eens lezen hoe zo iets werkt, lees dan vooral perguzzi.nl. Wij volgen hem nu natuurlijk dagelijks. Samen met Guzzi is hij nu weer op weg richting huis. Nu nog een dag of 10.

Eugenio op de motor

Het betekent ook dat we wat uitjes in de directe omgeving hebben gedaan. Wat laat je iemand zien die een paar dagen op bezoek komt? Het ligt natuurlijk ook een beetje aan wie er langs komt en waarvan die persoon houdt. Eugenio houdt van de natuur, maar wil ook wel een authentiek dorp zien.

Na de koffie zijn we eerst het hek uit gewandeld, linksaf gegaan en hebben we een rondje op onze eigen berg gedaan. Eerst berg af en denk erom: wat je daalt, moet je ook weer naar boven. Alles bij elkaar is het een rondje van ongeveer 3 kwartier, inclusief de uitzichten en fotostops. Goed voor de beweging dus.

Je loopt eerst met aan je linkerhand ons huis, dat van buurman en vriend Jan, vervolgens de Belgische buurman en een Engels stel. Bij de bocht zie je het plotje van, wat wij noemen, het oliemannetje. Zo’n rommelplotje met wat bomen, een hutje, kippen en vroeger ook wat honden. Je loopt verder naar beneden en kunt dan wat meer van het valleitje zien. Beneden heeft Paco stukken grond waarop hij mango’s en schijfcactussen verbouwt. Je merkt dat project ‘schijfcactussen’ niet helemaal gelukt is. De bedoeling was waarschijnlijk het fruit ervan, de chumbo’s, te verkopen. Beneden zie je de mango’s langs de rivier.

Als de rivier droog is, en dat is heel vaak, kun je er doorheen lopen tot aan de oude weg, waar je weer rechtsaf gaat en langs de weg naar boven. Ook een lekker wandelingetje. Nu beperken we ons tot ons eigen gebied en lopen over het land van Paco weer naar boven.

Kalachakra - ogen

De volgende ochtend we naar de Stupa gereden (de weg is beter geworden, merken we), van de stupa hebben we naar de toren van Atalaya gewandeld (10 minuten á een kwartier) en weer terug. Daarna zijn we naar Comares gereden. Eugenio houdt van fotograferen, dus we hebben goed de tijd genomen. Aan het eind van de dag zijn we door de bergen naar de kust gereden en hebben bij Bere Bere aan de westkust van Torre del Mar de verdiende verkoeling genomen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.