El Cañuelo

Deze vakantie zijn we gaan wandelen rond Periana. Eigenlijk een eenvoudig wandeling met mooie uitzichten over het meer van La Viñuela.

De wandeling staat beschreven in Wild Walks 1 (wandeling nr 3; in het boekje staat dat de wandeling ongeveer 4 a 5 uur duurt, wij deden er 3 uur en een kwartier over en we zijn geen wandelaars die voor olympische prestatie gaan en hebben onderweg een kopje koffie gedronken). De wandeling begint met een klim van bijna een uur, maar is daarna alleen maar vlak. De verdeling is ongeveer een uur klimmen en 2 uur vlakke / licht dalende wandeling.

Voor ons was het verrassende het dorpje El Cañuelo, een klein gehuchtje met een bar-restaurant waar je heerlijk relaxed zit, waar bewoners uit de buurt hun drankje komen drinken en met fantastisch uitzicht op het meer en in de verte Torre del Mar en de zee (op maandag gesloten).

Na Cañuelo is het nog even klimmen en dan loop je richting de pas van Zafarraya en vanaf het punt waar de oude treinrails liep (waar je overigens niets van ziet) naar het westen over vlak terrein en op een gegeven moment met uitzicht op de dorpjes Marchamona en Guaro. Het is een heerlijke rustige wandeling. In de weekenden kom je er andere wandelaars tegen, maar voor de rest is het rustig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.